Dragan Stojanović drugi na Termag MTB maratonu

Na Termag MTB maratonu naš takmičar Dragan Stojanović na najdužoj i najtežoj Crvenoj stazi stigao je kao drugoplasirani i klubu donio srebrnu medalju.

Ovogodišnji Termag MTB maraton organizovan je na dan 06.07.2024. godine u organizaciji PST Tim Jahorina. Iako nije zvanična sportska trka i ne donosi bodove ipak je okupio kvalitetne sportiste i poznata imena iz čak četiri države i to 80 biciklista iz Bosne i Hercegovine, 2 Hrvatske, 16 Srbije i 1 iz Italije. Vozile su se tri staze različitih dužina i težine, u kategoriji muškarci/žene do 40 i preko 40 godina. Na trci su nastupila naša tri takmičara i to Dragan Stojanović, Srđan Jovančić i Zoran Varagić.

Dragan Stojanović je vozio Crvenu stazu, koja je ujedno najteža staza na ovom takmičenju u dužini od 34 km. Na cilj je stigao drugi sa vremenom 2:04:07. Prvi je na cilj stigao Kladuščanin Ferhad Delanović sa vremenom 1:54:54. Ferhad je inače znatno mlađi takmičar od Dragana, koji vozi cestovne i XC trke za Premijer ligu BiH u kategoriji Elite/Senior, 1994 godište, dok je Dragan Stojanović 1986 godište u XC kategoriji Master A.

Podsjećamo i da je Dragan Stojanović na ovogodišnjem državnom XCM prvenstvu uzeo bronzu.

Isto tako, naš takmičar Miljan Žuža je na trenutnoj tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine drži drugo mjesto u kategoriji Master B sa osvojenih ukupno 100 bodova, odmah iza Nikole Stojinića iz BK Kozara Prijedor sa osvojenih 150 bodova.

Podijeli sa drugima

Pogledajte i ovaj sadržaj