Gradska biciklijada za velike i male

Svi u Pale na defile biciklista kojim promovišemo biciklizam kao simbol zdravog načina života

30.06.2024.

SVI U PALE DA VRTIMO PEDALE

O biciklijadi

Ova biciklijada je defile biciklista i biciklistkinja svih dobnih uzrasta i nivoa iskustva, u vidu lagane biciklističke vožnje kroz urbani dio opštine Pale. Bez obzira da li ste sportista ili rekreativac, veliki ili mali biciklista ili biciklistkinja koji voze stalno bicikl ili koji tek započinjete svoju biciklističku avanturu, ovo je poziv za sve Vas. Priključite se velikom defileu bicikala koji promoviše zdrav način života, održivu mobilnost i zaštitu životne okoline.

09:00h

Zainteresovani građani i građanke koji žele učestvovati u defileu trebaju se prijaviti putem online obrasca, sa posebnom prijavom za svakog pojedinačnog učesnika bez obzira na dob. Svi učesnici defilea trebaju doći na mjesto okupljanja između 09:00 i 09:30 časova, te preuzeti kupone za nagradnu tombolu.

10:00h

Učesnici defilea će krenuti biciklima sa startne pozicije u 10:00 časova i svi će se zajedno kretati duž unaprijed određene rute. Za vrijeme prolaska biciklista drugi saobraćajni promet će biti zaustavljen kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika. Vožnja počinje sa mjesta okupljanja i to sa platoa ispred Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila i dalje šetalištem pored Trga Republike, lijevo u ulici Nikole Tesle, pa desno dalje ulicom Boška Jukovića, opet desno ulicom Trifka Grabeža i čitavom ulicom Srpskih ratnika, desno kroz Kninsku ulicu nazad na cilj. Bezbjednost učesnika je prioritet organizatora, pa će se mjesto okupljanja i cijela trasa biciklističkog događaja nadzirati od strane saobraćajne policije i iskusnih biciklističkih redara. Tim za hitnu medicinsku pomoć biće na dežurstvu kako bi brzo odgovorio na bilo kakve eventualne potrebe za medicinskom asistencijom. Svi učesnici bi trebali nositi zaštitne biciklističke kacige, posebno djeca.

11:00h

Nakon završetka defilea po dolasku na cilj, u 11:00 časova pripremili smo zabavni program, gdje će se za dobro raspoloženje učesnika pobrinuti DJ, a za one najsrećnije smo obezbijedili bogate nagrade. Nakon dodjele nagrada, nastavljamo party uz našeg DJ-a.

Nagradni fond

GOSTI BICIKLIJADE

ČIKER mtb MARATON 2024

ČIKER mtb MARATON je nadaleko poznati biciklistički rekreativni maraton koji organizuje biciklistički klub MTBC “ČIKER” iz Kraljeva. Maraton traje deset dana i prolazi kroz brdsko-planinske predjele, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama. I ovogodišnji maraton je krenuo iz Kraljeva i završava u našem gradu, a na dan naše biciklijade će krenuti zadnja etapa, gdje će Čikerovci učestvovati zajedno sa svima nama u defileu, a po završetku defilea oni će produžiti prema Jahorini, koja je njihova poslednja destinacija na njihovom ovogodišnjem maratonu.

ORGANIZATORI