Gradska biciklijada za velike i male

Svi u Pale na defile biciklista kojim promovišemo biciklizam kao simbol zdravog načina života

30.06.2024.

@mtbforis

30.06.2024. Svi u Pale da vrtimo pedale Gradska biciklijada

♬ original sound – BK FORIS

SVI U PALE DA VRTIMO PEDALE

O biciklijadi

Ova biciklijada je defile biciklista i biciklistkinja svih dobnih uzrasta i nivoa iskustva, u vidu lagane biciklističke vožnje kroz urbani dio opštine Pale. Bez obzira da li ste sportista ili rekreativac, veliki ili mali biciklista ili biciklistkinja koji voze stalno bicikl ili koji tek započinjete svoju biciklističku avanturu, ovo je poziv za sve Vas. Priključite se velikom defileu bicikala koji promoviše zdrav način života, održivu mobilnost i zaštitu životne okoline.

09:00h

Zainteresovani građani i građanke učestvovali su u defileu a prijavljivali su se putem online obrasca, sa posebnom prijavom za svakog pojedinačnog učesnika bez obzira na dob. Svi učesnici defilea pozvani su da dođu na mjesto okupljanja između 09:00 i 09:30 časova, te su preuzimali kupone za nagradnu tombolu.

10:00h

Učesnici defilea su krenuti biciklima sa startne pozicije u 10:00 časova i svi su se zajedno kretati duž unaprijed određene rute. Za vrijeme prolaska biciklista drugi saobraćajni promet je bio zaustavljen kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika. Vožnja je počela sa mjesta okupljanja i to sa platoa ispred Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila i dalje šetalištem pored Trga Republike, lijevo kroz ulicu Nikole Tesle, pa desno dalje ulicom Boška Jukovića, opet desno ulicom Trifka Grabeža i čitavom ulicom Srpskih ratnika, desno kroz Kninsku ulicu nazad na cilj. Bezbjednost učesnika je prioritet organizatora, pa je mjesto okupljanja i cijela trasa biciklističkog događaja nadzirana od strane saobraćajne policije i iskusnih biciklističkih redara. Tim za hitnu medicinsku pomoć bio je na dežurstvu kako bi brzo odgovorio na bilo kakve eventualne potrebe za medicinskom asistencijom. Svi učesnici su trebali nositi zaštitne biciklističke kacige, posebno djeca.

11:00h

Nakon završetka defilea po dolasku na cilj, u 11:00 časova upriličen je zabavni program, gdje će se za dobro raspoloženje učesnika pobrinuo DJ, a za one najsrećnije smo obezbijedili bogate nagrade. Nakon dodjele nagrada, nastavljen je parti uz našeg DJ-a.

Nagradni fond koji smo podijelili

GOSTI BICIKLIJADE

ČIKER mtb MARATON 2024

ČIKER mtb MARATON je nadaleko poznati biciklistički rekreativni maraton koji organizuje biciklistički klub MTBC “ČIKER” iz Kraljeva. Maraton traje deset dana i prolazi kroz brdsko-planinske predjele, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama. I ovogodišnji maraton je krenuo iz Kraljeva i završio je u našem gradu, a na dan naše biciklijade je krenula zadnja etapa, gdje su Čikerovci učestvovati zajedno sa svima nama u defileu, a po završetku defilea oni su produžili prema Jahorini, koja je njihova poslednja destinacija na njihovom ovogodišnjem maratonu.

ORGANIZATORI