STAZAMA OLIMPIJSKIH PLANINA

O maratonu

“Stazama olimpijskih planina” je naziv rekreativnog, četvrtog po redu mtb maratona u organizaciji Biciklističkog kluba Istočno Sarajevo – BK Foris.
Ove godine smo pripremili puno zanimljivog sadržaja.
Pripremite se za jedinstvenu i neponovljivu avanturu.

Datum 10.08.2024. godine
Vrijeme 09:00-09:30 sati

Mjesto: Gondola Poljice

09:00h

Svi koji koji žele učestvovati trebaju se prijaviti putem online obrasca najkasnije do 30.07.2024. godine, sa posebnom prijavom za svakog pojedinačnog učesnika bez obzira na dob, kako bi rezervisali besplatan startni paket, koji uključuje: startni broj, majicu, logističku podršku na stazi (markirana ruta, pomoć redara, servisne i javne službe u stanju pripravnosti, okrepe na stazi i servis bicikala), ručak, prevoz autobusom nazad do Jahorine za vozače automobila i prevoz gondolom sa mjesta okupljanja na startnu poziciju maratona – vrh Jahorine Ogorjelica.
Svi učesnici defilea trebaju doći na mjesto okupljanja između 09:00 i 09:30 časova, te preuzeti startnre pakete i brojeve.
NAPOMENA: Ukoliko ne izvršite online prijavu kako je navedeno, moguće je na nećete dobiti potpun startni paket.

10:30h

Registrovani učesnici maratona će krenuti biciklima sa startne pozicije u 10:30 časova i svi će se zajedno kretati duž unaprijed određene rute. Vožnja počinje sa vrha Jahorine – Ogorjelice sa 1916 metara nadmorske visine i lagano se preko raznolikih terena Jahorine spušta do cilja u Istočnom Novom Sarajevu na 545 metara nadmorske visine. Ovakav maraton je jedinstven i predstavlja fizički nezahtjevnu vožnju, sa djelomično zahtjevnim tehničkim dionicama. Ruta će po zahtjevu biti doatavljena svim prijavljenim učesnicima u GPX formatu. Organizator je planirao rutu koja će predstaviti veliki mtb potencijal planine Jahorina.
Bezbjednost učesnika je prioritet organizatora, pa će se mjesto okupljanja i cijela trasa biciklističkog događaja nadzirati od strane iskusnih biciklističkih redara. Staza će biti markirana i obezbijeđena, kako bi bila bezbijedna za vožnju. Tim za hitnu medicinsku pomoć kao i druge servisne i javne službe biće na dežurstvu kako bi brzo odgovorili na bilo kakve eventualne potrebe za asistencijom. Svi učesnici maratona voze na vlastitu odgovornost, što prihvataju prijavom, odnosno registracijom na vožnju i svi učesnici bi trebali nositi zaštitne biciklističke kacige, posebno djeca. Maloljetna lica mogu voziti samo uz prisustvo punoljetnog lica koje za istog odgovara i potpisuje izjavu o odgovornosti.

15:00h

Nakon završetka maratona po dolasku na cilj, u termnu od 15:00 do 17:00 časova obezbijeđen je ručak za učesnike, a za dobro raspoloženje učesnika pripremili smo zabavni program.
U 18:00 časova sa cilja maratona polazi autobus koji vraća vozače automobila na Jahorinu do njihovih automobila.

POKROVITELJI I SPONZORI

ORGANIZATOR